Worki do szprycowania, tylki cukiernicze

Worki do szprycowania i tylki cukiernicze są niezastąpione przy dekorowaniu różnego rodzaju wypieków np. babeczek, ciasteczek, tortów. Dzięki nim w łatwy sposób zaaplikujesz kremy, lukry i inne masy cukiernicze, tworząc zdobienia o wyjątkowych wzorach i kształtach. Oferujemy jednorazowe, plastikowe worki do szprycowania (z folii LDPE) w kolorze zielonym bądź przezroczyste. Idealnie nadają się one do nakładania m.in. kremów, a także do dekoracji wypieków. W sprzedaży posiadamy także worki cukiernicze nylonowe przeznaczone do wielokrotnego użytku. Cechują się one znaczną wytrzymałością na uszkodzenia i rozerwanie. Są również nieprzemakalne oraz odporne na temperatury do ok. +40 stopni Celsjusza. Doskonale sprawdzą się zatem nie tylko do aplikowania mas cukierniczych, ale również wykonywania do dekoracji np. z użyciem płynnej czekolady.

Tylki cukiernicze, które znalazły się w naszym asortymencie, wykonane są z wysokiej jakości materiałów np. stali nierdzewnej oraz plastiku. Posiadamy produkty o różnej wielkości oraz wzorach, które dają możliwość tworzenia różnorodnych dekoracji. Jeśli więc chcesz stworzyć m.in. piękne koronki, kwiaty czy geometryczne motywy, zajrzyj do naszej oferty. Znajdziesz tam m.in. tylki sferyczne, a także:

  • tylki okrągłe (do pnączy, łodyg, kropek, liter, kulek, koralików, konturów, kratek, koronek),
  • tylki otwarta gwiazda (do gwiazd, kwiatów, muszli, zygzaków, lin),
  • tylki zamknięta gwiazda (do głęboko żłobionych gwiazd, muszli, obramowań i fleur de lis),
  • tylki kwiaty (do standardowych i wirujących kwiatów),
  • tylki płatki (do falban, kokard, draperii oraz płatków kwiatów),
  • tylki liście (do tworzenia liści, obramowań, gwiazdy betlejemskiej),
  • tylki falbany (do wzorów i obramowań gładkich, z efektem muszli lub żłobkowanych),
  • tylki plecionki (do prążkowanych i gładkich wzorów plecionek),
  • tylki specjalne (do nietypowych wzorów i dekoracji),
  • tylki do ciasteczek.

Pędzle cukiernicze

W naszym sklepie znajdziesz również szeroki wybór pędzli cukierniczych, niezbędnych do nanoszenia na produkty pomady lub czekolady. Oferujemy pędzie wykonane z delikatnych włókien oraz włókien z włosia naturalnego, dostępne w różnych rozmiarach.

Radełka do ciasta

Jeśli chcesz równomiernie wycinać lub znaczyć ciasta czy masy cukrowe, wykorzystaj do tego radełka do ciasta. Te niewielkie narzędzia pomogą Ci uzyskać idealną linię i odstępy. Radełka rozstawne są łatwe w użyciu, więc możesz je stosować do różnych rodzajów ciast.

Maty cukiernicze

Maty cukiernicze to nieodzowny element podczas tworzenia dekoracji i ozdób z cukru lub z czekolady plastycznej. Oferujemy nieprzywierające podkładki z włókna szklanego, podkładki teflonowe oraz silikonowe w różnych kształtach i rozmiarach, które pomogą Ci wykrawać, wyrabiać i wałkować ciasto, masy cukrowe czy czekoladę. Możesz je również wykorzystać do pieczenia. W asortymencie znajdziesz m.in. maty ze znacznikami do wyrobu eklerków, makaroników czy okrągłych ciasteczek. W sprzedaży posiadamy także maty z podziałką oraz liniami odwzorowującymi średnice tortów.

Skrobki cukiernicze

Do precyzyjnego rozsmarowania kremu lub polewy, a także nadania ciastu odpowiedniego kształtu, służą skrobki cukiernicze. Te niewielkich rozmiarów plastikowe bądź metalowe narzędzia, znacznie ułatwiają codzienną pracę cukiernikom i piekarzom. Oferujemy skrobki z gładkimi bokami lub z grzebieniem, który pozwala na uzyskanie dodatkowego efektu dekoracyjnego. Skrobki do ciasta np. trapezowe, prostokątne, półokrągłe doskonale nadają się również do ściągania ciasta z brzegów miski. Możesz ich także używać do formowania ciast o lepkiej konsystencji, do których odpowiednią ilość składników odmierzysz za pomocą miarek z podziałką.